Холгер Руне даде сериозна заявка в началото на сезона, прицелвайки се

...
Холгер Руне даде сериозна заявка в началото на сезона, прицелвайки се
Коментари Харесай

Първата от многото: Руне сломи Крайнович за дебютната си победа на Аустрелиън Оупън!

Холгер Руне даде сериозна поръчка при започване на сезона, прицелвайки се в трофея на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Датчанинът допусна проваляне против Йошихито Нишиока още в откриващия си дуел в Аделаида, но по всичко проличава, че младежът е направил нужните промени в играта си, защото през днешния ден той бе изцяло безсърдечен в мача си от първи кръг в Мелбърн против Филип Крайнович. Шампионът от миналогодишния Мастърс шампионат в Париж бе извънредно непрекъснат в изявите си, с цел да оформи безапелационното 6:2 6:3 6:4, постигайки първата си победа на Откритото състезание на Австралия. По този метод той откри място във втория стадий на конкуренцията, където му следва да срещне Максим Креси или Алберт Рамос Виньолас. 

От самото начало на дуела самодейността бе на страната на международния №10, който доста по-агресивният от двамата и не пропускаше опция да форсира топката и да си сътвори комфортна опция за разпространение на завършващ удар. Той експлоатираше по отличен метод прекомерно плитките отигравания на своя противник и в хода на сета осъществя три пробива, като, макар че позволи връщане на единия от тях, това не повлия на крайния излаз от частта, отлетяла в актива на младока след единствено 30 минути игра.

Вторият сет започва по подобен метод, защото сърбинът продължаваше да бъде без отговор против показващия непоклатимост от всяка точка на корта датчанин. Руне се възползваше от неуверения втори сервис на съперника си и още в първия вероятен миг доближи до пробив задатък, който без каквито и да е усложнения поддържаше до края на частта, а след още един брейк в деветия гейм публично подпечата триумфа си в сета, доближавайки се на крачка от крайната победа.

В третата част скандинавецът даже още повече изостри играта си и уинърите се трупаха един след различен в актива му, довеждайки още веднъж до ранен пробив и 3:0. В същото време обаче броят и на непредизвиканите неточности растеше с бързи темпове, поради което Руне пропиля преднината си в средата на сета и разреши равнене на резултата за 4:4. Това обаче по никакъв метод не повлия на увереността му и още в идващото противниково подаване десетият в света увеличи оборотите и с помощта на плоските си и високоскоростни удари още веднъж нанесе пробив, с който узакони крайния си триумф.

Rune-ing into the second round
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР